Tietosuojaseloste

Laatimispäivämäärä: 31.3.2020

Rekisterinpitäjä

A-klinikkasäätiö (0200924-4)

Yhteystiedot

A-klinikkasäätiö, Ratamestarinkatu 7 A, 00520 Helsinki, tiedotus(at)a-klinikka.fi. Yhteyshenkilö: viestintäpäällikkö Minna Hietakangas, 050 4727 846, minna.hietakangas(at)a-klinikka.fi.

Rekisterin nimi

A-klinikkasäätiölle tehtäviin lahjoituksiin tarkoitettuun verkkokauppaan liittyvä tietosuojaseloste

Rekisterin tietosisältö

Asiakasrekisteriin tallennetaan asiakkaan etunimi, sukunimi, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maa, sähköpostiosoite, puhelinnumero, asioidessa käytetty kieli ja asioidessa käytetty valuutta. Yritysasiakkaalta tallennetaan lisäksi yrityksen nimi, y-tunnus ja alv-tunnus.

Lisäksi verkkokaupan tilaustietoihin tallennetaan asiakkaan tilauksen yhteydessä antamat tiedot, kuten tilauksen tuotesisältö ja maksutapa.

Mihin henkilötietoja käytetään?

Kaikki henkilötiedot käsitellään luottamuksella ja niitä käsittelevät vain ne henkilöt, jotka ovat työnsä puolesta oikeutettuja siihen. Henkilötietoja käytetään:

  • Asiakassuhteen hoitamiseen
  • Tilauksen toimitukseen ja käsittelyyn sekä arkistointiin
  • Tilastollisiin tarkoituksiin
  • Markkinointitarkoituksiin

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, suostumus tai oikeutettu etu. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen noudatetun EU:n tietosuoja-asetuksen asettamat vaatimukset.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeellista rekisterin käyttötarkoitusten toteuttamiseksi. Lisäksi joitakin tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeellista laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden hoitamiseksi.

Tietojen luovutus ja siirrot

Verkkokauppalahjoituksen maksuliikenteestä vastaa palveluntarjoaja Checkout Oy ja verkkosivualustasta Finqu Oy. Ne käsittelevät yhteystietoja mahdollistaakseen lahjoitustoiminnan onnistumisen A-klinikkasäätiön verkkokaupan kautta, mutta eivät käytä tietoja omaan toimintaansa. Tietoja ei luovuta muille kolmansille osapuolille.

Asiakkaan oikeudet

Asiakkaana sinulla on oikeus tarkistaa ja oikaista tiedot. Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumus henkilötietojen käsittelyyn ja poistaa ne tietokannasta. Kirjallinen tarkastuspyyntö ja kielto käyttää henkilötietoja tulee lähettää rekisteristä vastaavalle henkilölle sähköpostilla. Tarkistuspyyntöihin vastataan viimeistään kahden viikon kuluttua pyynnön esittämisestä.